Kivik - Önneköps IF 2-5 (1-2) 5 april 2008, träningsmatch

Avbytare: Edvinsson, Glenn, Kenneth

Målskyttar: Håkan Andersson 3, Conny Malmros 2

Rapport:
Efter att ha gått runt på mycket folk i träningsmatcherna hade nu Kenneth tänkt börja spela ihop ett premiärlag i de två sista träningsmatcherna. Men precis som vanligt saknades en hel del folk även denna helg. En förkylningsepidimi har denna vecka drabbat ÖIF och flera spelare fick av denna anledning lämna återbud. Dessutom var det jobb och 50-årskalas och lite annat smått och gott som gjorde att vi saknade Robin, Kogaren, Ceder, Dick, Mats, Ralle och Hannes. Samtliga dessa 7 spelare lär säkert vara högaktuella för en premiärtrupp.

Kivik stod för motståndet denna lördag och de gick precis som vi upp i sexan till denna säsong. De gjorde det dock på ett mer imponerande vis, de spelade en oavgjord och vann resten av sina matcher och gjorde över 100 mål. Att de hade en väldigt bra offensiv fick vi känna på i inledningen på matchen och första 10 minuterna fick vi knappt låna bollen. Några riktigt heta chanser tillät vi inte dem skapa trots ett massivt spelövertag, istället gick vi upp och gjorde 0-1 i stort sett första gången vi var över mittlinjen. Det var Håkan som lossade stora kanonen och bollen slickade stolpen på sin väg in i nätet. Repliken kom omgående på en hörna där Jonas tyvärr klockrent nickade bollen i eget mål. Får kanske ändå passa på att gratulera målskytten för det är ju inte var dag han gör mål, och snyggt var det också.

Målet fungerade dock som en liten väckarklocka och vi tog oss lite mer in i matchen även om Kivik fortfarande var klart bättre. Håkan skulle dock visa sig vara på riktigt målhumör denna dag och avlossade ytterligare en gång vänsterkanonen. Eller ja, kanon och kanon, bollen höll inte någon högre hastighet när den rullade över mållinjen men det räckte och vi gick till pausvila med en 2-1 ledning.

I pausen var vi överens om att det offensiva spelet inte var bra från vår sida och att vi var tvungna att försöka hålla mer i bollen så vi kunde flytta upp laget. Defensivt gjorde vi dock en bra halvlek och backlinjen med Johan i spetsen samt Ivan på mitten var de som var bäst hos oss i första.

I andra halvlek blev vi bättre och bättre. Försvarsspelet var fortsatt bra och mittfältet började också att vinna alltmer men vi hade det fortsatt svårt på den sista tredjedelen av plan där Kivik många gånger alltför enkelt tog bollen ifrån oss. En gång under matchen blev backlinjen ifrånsprungen och det ledde till ett friläge som de utnyttjade till 2-2.

Vår effektivitet höll dock i sig och Conny gjorde 2-3 en kort stund efter. Nu börjar vi alltmer ta över spelet och 2-4 gör Håkan efter en tilltrasslad situation där Jocke lyrar in en frispark som målvakt, back och Conny går upp på men samtliga missar och Håkan kan lägga in den i öppet mål. Slutresultatet spikar sedan Conny till 2-5 sedan Kiviksmålvakten fumlat in bollen.

Sammanfattningsvis var Kivik klart bättre än oss i första halvlek medan vi tog över spelet alltmer i andra halvlek och sista kvarten tog Kivik fullständigt slut. Försvarsspelet var mycket bra och även de perioder när vi var ordentligt tillbakatryckta släpper vi inte till några målchanser. Det offensiva spelet var nästintill obefintligt i första halvlek men blev konstant bättre och bättre i andra halvlek, men här finns en del att förbättra. Håkans målform och Tonnys comeback var också positiva saker att ta upp liksom Peter Edvinssons inhopp i anfallet. Peter som knappt varit över mittlinjen förutom på hörnor de sista 10 åren gick in och slet som ett djur på topp och vann många bollar och närkamper genom sitt ”skitjobb” vilket banade väg för lagkamraterna.

Genrepet inför serien går av stapeln någon gång på lördag eftermiddag mot Linderöd, tid och plats är inte riktigt klart, då hoppas vi på ett ordinarie och segrande ÖIF.